Eigenwijze verlichting

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E46
Uitvoering
318Ci Executive
Bouwjaar
2002
Brandstof
Benzine
Reacties
12
Bekeken
520
Gepost: 14-08-2021 15:44
Professional

maikel6834


Universeel

Lid sinds: 25-11-2007
165 bijdragen

Bij bovenstaande auto het volgende:

De achterlichten zijn bij deze auto dubbel uitgevoerd per kant. Aan de "buitenzijde" een lamp van 21 watt, aan de "binnenzijde" een lamp van 21/4 watt. Het pootje van het 21 watt contact ontbreekt. Zoals het origineel hoort. Als je de verlichting aanzet dan branden de lampen aan de "buitenzijde" op een sterkte van 5 watt (aangestuurd met een duty-cycle. De lampen aan de "binnenzijde" branden heel vaag op het 4-watt gedeelte (ook aangestuurd met een duty-cycle). Dit is dus niet zoals het hoort.

Trap je op het rempedaal dan gaan de lampen aan de "binnenzijde" vol branden op 4 watt. De lampen aan de "buitenzijde" blijven gewoon branden op een sterkte van ongeveer 5 watt. Het derde remlicht brandt op volle sterkte.

Als ik de remlichten activeer via de testkast (links en rechts apart) dan branden de lampen aan de "buitenzijde" op volle sterkte (21 watt). 

Als ik de lampen aan de "binnenzijde" verwijder dan  gaan de lampen aan de "buitenzijde" vol branden zo gauw ik het rempedaal indruk. Maar nu krijg ik een foutmelding op het dashboard van een defecte lamp die ik anders niet krijg.

Het lijkt alsof er in de lampmodule iets verkeerd aangestuurd wordt. Waar kan ik deze module vinden? Of heeft iemand hier een ander idee bij/over?

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen