Kachel word niet warm

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E46
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002/1
Brandstof
Benzine
Reacties
13
Bekeken
6044
Gepost: 26-10-2016 00:16
Professional

michael91

monteur
Merkspecialist

Lid sinds: 27-01-2015
8 bijdragen

Beste allemaal,

Helaas heb ik een probleem met mijn bmw. De kachel blaast alleen maar koude lucht. Op internet is er wel het één en ander te vinden maar helaas nog niet tot een oplossing kunnen komen.

Probleem is als volgt. De kachel blaast opeens geen warme lucht, met deze temperaturen(+-5 graden) gewoon koude lucht. Alle functies op het paneel (clima) werken en zijn ook hoorbaar(kleppen). Als eerste het koelsysteem ontlucht, hierbij wel wat lucht vrij gekomen naar mijn idee, en de temperatuur werd weer warm binnen. Eenmaal 5 min aan het rijden begint de lucht langzaam weer koud te worden. Nu is het iedere keer zo dat na 10 min stationair draaien langzaam de temperatuur oploopt binnen. Ook met gas geven voel de de lucht warmer worden. maar zodra je gaat rijden word het weer koud.

De motortemperatuur blijft onder alle omstandigheden goed. Thermostaat gaat netjes open en ventilator gaat rustig draaien en weer uit na koelen. Alle slangen worden heet. De slangen die naar de kachelradiateur gaan worden wel een stuk minder warm als echt heet. Toevoer slangen van kachelklep/kachelventiel/waterklep los genomen en zitten niet verstopt. evenals de slangen vanaf klep naar kachelradiateur en de retour van raditeur naar expansievat. alle slangen doorgeblazen met water, niks verstopt. ook de kachelradiateur doorgespoeld, ook niet verstopt en ook niet lek. weer ontucht en word weer warm, alleen stationair. met rijden word het weer koud. Vervolgens de weerstand nagekeken maar niks aan de zien, ventilator is overigens ook niks mis mee en prima te regelen. instrumenten paneel losgenomen om ventilatortje en binnen temp sensor schoon te maken, veel stof verder geen bijzonderheden. Natuurlijk ook uitgelezen maar de auto is in alle eenheden storings vrij. ook live data van temp sensoren/kachelkleppen etc laten mij niks raars zien. Waterpomp niet losgenomen maar pompt goed als ik voel aan de slangen. toch maar op de gok het kachelventiel vervangen maar helaas zonder goed resultaat. Koelsysteem is trouwens helemaal lekvrij. 

Nou heb ik nog last van een bol staande radiateur aan de onderkant die ook vervangen gaat worden evenals het expansievat. Zelf vermoed ik niet dat ik hiermee het probleem verhelp. Ben eigenlijk een beetje door mijn ideen heen en vraag daarom jullie hulp. ook iets meegemaakt of ideen/suggesties.?

Wat wel opvalt is dat toen de kachel goed werkte, ik achter het dashboard om de 10sec en soort bonk/luchtbel die vrijkomt of iets hoorde. sinds de verwarming niet meer werkt is dat ook niet meer hoorbaar.

Gemeten

Gecontroleerd: Kachelklep/ventiel Kachelradiateur instrumenten paneel kachelweerstand Alle waterslangen Thermostaat stroring codes

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken