koppeling pedaal trilt

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E46
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
5817
Gepost: 04-01-2005 20:32
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Collega's: Een vriend van mij heeft een E36 318 touring.Bij de dealer is de drukgroep en het druklager vervangen ivm. met een piepend druklager. Na de reparatie trilt het koppelings pedaal. De dealer demonteerd de bak weer en constateerd dat het druklager niet goed aanligt op de drukvingers. Dus weer een nieuwe drukgroep gemonteerd en na een 10tal kilometers gereden te hebben trilt het koppelingspedaal weer. Tevens valt op dat de motor bij stationair draaien als het ware schudt. Ik werk zelf bij peugeot en voor ik mijn licht laat schijnen op dit probleem wilde ik eerst eens wat achtergrond informatie verzamelen. Zit er op deze auto een 2 massa vliegwiel ?

Het trillen van het pedaal gaat als het ware met het motortoerental mee. Zou de prise as of het toplager nog iets met de storing te maken kunnen hebben ?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.