N43 2A99 probleem blijft terugkomen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E90
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/6
Brandstof
Benzine
Reacties
16
Bekeken
839
Gepost: 13-01-2019 00:15
Professional

GSAutomotive

Directeur / eigenaar
GS Automotive
Anders/Overig

Lid sinds: 28-10-2017
12 bijdragen

Beste leden, 

Wij hebben al geruime tijd een BMW 318i van 2008 binnen staan met diverse storingen. 

Auto kwam binnen met de storing op het nokkenasregelventiel en synchronisatie van nokkenas en krukas 2A99. Hebben direct de timing gecontroleerd en bleek af te wijken, in overleg de ketting en toebehoren vervangen. Na montage bleek de motor veel beter te lopen en leek het probleem weg te zijn. Helaas bleek dit niet het geval. 

Wanneer je na koudstart gaat rijden en constant toerental houdt van ongeveer 2000 toeren springt de storing erin en alleen de 2A99 storing. Nokkenassensor doorgemeten, bleek eigenlijk goed te zijn uit voorzorg toch vervangen net als de solonoide regelventiel voor de uitlaatnokkenas. Ook dat bleek geen zin te hebben. Elke keer komt de storing terug. In overleg met de dealer de Vanos vervangen van de uitlaatnokkenas. Ook hierna bleek het probleem weg te zijn en motor veel beter te lopen maar ook na een paar kilometer gereden te hebben, bleek de storing weer terug te komen. 

Timing nogmaals gecontroleerd, was goed. Alles nagelopen en doorgemeten maar geen spoor waar het naar toe kan leiden. Alles is vervangen wat met dit probleem te maken kan hebben. 

Iemand een idee?

Gemeten

Timing Nokkenassignaal bedrading

Uitgelezen met

Launch

Foutcodes

2A99

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.