pakt niet op.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E46
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001/6
Brandstof
Benzine
Reacties
14
Bekeken
383
Gepost: 14-10-2017 11:30
Professional

jessedejong1989

Directeur / eigenaar
Autobedrijf de Jong
Universeel

Lid sinds: 01-06-2013
13 bijdragen

Hallo,

bij ons is binnengekomen een BMW 316i met een kapotte opvoerpomp in de brandstoftank. na vervangen van de opvoerpomp in de tank sloeg de motor weer aan. nu is het probleem dat de motor niet op wil pakken als je gas geeft. de motor smoort en begint te backfiren. 

foutcodes zijn niet aanwezig, stekker van luchtmassa meter afhalen word het slechter van, gecontroleerd op valse lucht, brandstofdruk gemeten (3 bar met vacuumslang van regelaar af, 2,5 bar met vacuumslang op de regelaar) . wat mij opvalt is dat deze brandstofdruk een halve bar te laag is. (voorgeschreven is 3,5 bar) ook loopt de brandstofdruk langzaam op van 2,5 naar 3 bar wanneer je gas geeft, terwijl naar mijn beleving zo gauw het vacuum op de regelaar wegvalt deze de brandstofdruk toch zeer snel zou meoten opschroeven naar 3,5 bar? 

graag jullie professionele mening?

 

Gemeten

brandstofdruk (3bar zonder vacuum, 2,5 bar met vacuum) geen storingen. luchtmassameter "werkt" geen valse lucht.

Uitgelezen met

snap on modis ultra

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.