stationair schommelt bij airco aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E90
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/10
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
678
Gepost: 15-06-2017 14:01
Professional

Leonvanveen

eigenaar
Veenauto.nl
Universeel

Lid sinds: 08-10-2010
106 bijdragen

Deze 318i Automaat heeft een vervelend probleem: Als je uit stilstand zachtjes wegrijdt (voor of achteruit) en je remt meteen weer (zoals bij inparkeren) beggint de motor even te zagen. Van 700 naar 1200 toeren. Het is maar 15 sec. als je gelijk stil gaat staan. Maar wel irritant. 

Je kan het ook opwekken door stil te staan en de rem ingetrapt te houden, en even een tikje tegen het gaspedaal. Het zagen wordt erger en duurt langer als je erbij gaat sturen. Het is ook alleen met de airco aan!

Dus het lijkt erop dat hoe meer de motor wordt belast, hoe moeilijker die het krijgt om het stationair, snel, soepel te laten lopen, zonder te zagen.

Er staan verder geen foutcodes in. Wel zijn onlangs de bougies en bobines vervangen evenals de electromotor voor de kleplichthoogte. Het gasklephuis is schoon. En de auto rijdt verder perfect.

De belastingwaarde stationair airco uit is: 9/10 % airco aan 12/13%  In versnelling R of D 14/15% airco aan 17/19%

Zou het mogelijk aan de airco compressor kunnen liggen, dat die teveel vraagt, dat de ecu dat stationair niet kan afregelen, of daar moeite mee heeft?

Uitgelezen met

snap-on modis ultra

Foutcodes

-

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.