uursymbool resetten

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
3-serie
Type
E36
Uitvoering
-
Bouwjaar
1995
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
2278
Gepost: 01-07-2006 21:02
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Hallo,

er is al veel over geschreven op internet maar de informatie is niet compleet te vinden. Het is het probleem van het resetten van de inspection lights.

Wat mij goed lukt:

inspection lamp met geel of rode led aan resetten (pin 7 (zie plaatje), 12 sec kortsluiten, zelf geprobeerd)

oil service lamp met geel of rode led aan resetten (pin 7 3 sec kortsluiten)

inspection lamp met geel of rode led en UURSYMBOOL (pin 7 12 seconden kortsluiten van contact af, op contact weer 12 sec kortsluiten, zelf geprobeerd, was een auto die niet bmw garage onderhouden was, dus inspectie en remvloeistof melding waren beide aan) Hierbij gaat bij de eerste keer kortsluiten het rijtje groene lampjes aan en bij de 2e keer de meldingen inspection en het klokje weg)

Nu het probleem: het uursymbool (remvloeistof vervangen) met nog bijvoorbeeld 3 groene leds te gaan tot eerstvolgende oilservice of inspectie.

Ik heb pin 7 kortgesloten, maar na 3 seconden gingen alle groene ledjes aan en ik hield de kortlsuiting zitten en daarna ging inderdaad het uursymbool uit. Echter de groene ledjes hadden nog niet tot 5 aangevuld moeten worden.

Weet iemand hoe dit wel kan. Ik heb zelf wel diagnose software, maar mijn auto is te oud om de inspecties te programmeren.

Bij voorbaat dank

vr gr Danny d_pastoor@hotmail.com

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken