ABS lampje brand

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk / model / type
BMW 5-serie E39
Bouwjaar
1998/7
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Foutcodes

Aantal reacties: 10
Aantal maal bekeken: 396

Gepost: 08-10-2018 21:19
Professional

roywestladur

Autotechnicus
Autobedrijf van der Voort
Universeel

Lid sinds: 13-12-2014
90 bijdragen

ABS lampje brand.

Als ik de auto uitlees geeft hij aan signaal sensor RA onaannemelijk. Als ik beide sensor Achter met de scope controleer zijn beide signalen nagenoeg het zelfde.

weerstand in beide sensoren is nagenoeg hetzelfde. Als ik van beide sensoren de stekker losneem is de spanning exact het zelfde.

Maar heb ik in auto data gekeken en schijnt het probleem ook in de ABS regelmodule te kunnen zitten. maar heb de zelf nog niet kunnen vinden stond in autodata dat deze achter het dashboard kastje moest zitten. Maar heb zelf nog geen module gevonden. En heb het schema uitgeprit maar mijn stekker op mijn abs pomp heeft veel minder draden dan op het schema en mijn kleuren zijn anders. 

Dus hoop dat jullie misschien een goed schema hebben of dat jullie weten waar ik de regelmodule kan vinden zodat ik met de scope kan kijken of de signalen op de module goed aankomen en er nergens weerstand in mijn bedrading zit.

 

 

Gemeten

beide sensoren had 0,6k Ohm op beide stekkers stond 8,9 bij stilstaande motor.

Uitgelezen met

launch x431

Foutcodes

C0050

Downloads (4)

  • dsc_0184.jpg
  • dsc_0186.jpg
  • dsc_0188.jpg
  • dsc_0191.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.