Accu binnnen 1 dag leeg (het lijkt er op dat dit alleen bij vorst gebeurd)

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
E39
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
5944
Gepost: 08-02-2009 12:19
Professional

rokajapa

Lid sinds: 08-02-2009
4 bijdragen
Hallo,

Hier op het werk hebben wij een BMW 530D uit 2002 waarvan de accu na 1 dag niet gebruiken compleet leeg is. Nu zijn er al de nodige dingen vervangen en gecontroleerd, waaronder:

Nieuwe accu (2e keer al, binnen 1 jaar),
Nieuwe dynamo,
Nieuwe kachelweerstand (de egel),
Lekstroom gemeten.

De meest voorkomende dingen zijn dus al nagekeken/vervangen. Het vreemde is dat de accu zo leeg raakt dat de auto niet meer gestart kan worden, terwijl de lekstroom maar tussen de 0.02 en 0.025 ampere bedraagt (met ong 1x per 2/3 minuten een uitschieter naar 0.04A)

De lekstroom is gemeten terwijl de auto compleet in ruststand is (na 17.5 minuten) Zowel als met de achterklep open (slot ingedrukt) en dan op slot gezet, als met de multimeter buiten de auto, en dan de auto op slot. Geen van beide manieren maakt ook maar enig verschil.

Contact met verschillende BMW specialisten en uitlezen hebben tot zover geen oplossing geboden. Het is ook niet het geval dat de accu niet voldoende bijgeladen wordt door te korte ritjes. Er wordt 2maal daags een rit van ong 30km gemaakt, wat toch genoeg zou moeten zijn om de boel voldoende bij te laden.

Voor mijn gevoel is er een component dat na een onbepaalde tijd (ong een uur of 2?) ingeschakeld wordt, waardoor er een lekstroom ontstaat en de accu leegtrekt... Maar wat is dan de vraag.

Wat het ook nog zou kunnen zijn is dat door de kou van de laatste tijd toch 1 van de deurschakelaars zo dusdanig uitzet dat de binnenverlichting weer aanspringt en dat dat dan de accu leegtrekt. En de volgende morgen (als het weer minder koud is) dat de verlichting toch weer uitgaat, zodat het niet te zien valt dat het aan geweest is.

Ik (en de eigenaar van de auto) hopen dat iemand met een idee kan komen, zodat de accu niet meer leeg
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken