BMW 525 start niet na afkoppelen accu

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
E60 - E61
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006
Brandstof
Diesel
Reacties
2
Bekeken
4622
Gepost: 26-09-2014 18:56
Professional

VandenBosch


Depannage Van den Bosch
Universeel

Lid sinds: 25-03-2013
155 bijdragen

Dit is een probleem wat we deze week in onze garage hebben gehad en dat we hebben kunnen oplossen (na een tijdje zoeken) misschien handig om weten.

Komt een BMW 525d binnen met V-riemen die eraf zijn gelopen. Krukaspoulie vervangen + spanrol & looprol + een draad gesoldeerd van de map sensor die was afgerukt door de V-riem.

De wagen gewoon op de brug gereden startte en reed goed.

De technieker had de batterij afgekoppeld voor het solderen (niet perse nodig maarja)

Batterij terug aangekoppeld, wagen start niet meer. Startmotor draait goed rond maar wordt geen diesel ingespoten. Uitlezen ging niet, met verschillende apparatuur geprobeerd maar niet in te geraken.

Na wat zoeken de hoofdrelais doorverbonden (hemelsblauwe onder de interieurfilter rechts voor) en de wagen startte terug vlot. Nieuwe relais geplaatst, geen beterschap, extra massa bijgelegd aan de relais en alles werkt weer perfect.

Navraag gedaan bij BMW en dit zou wel vaker voorkomen bij deze wagens als deze een tijdje zonder stroom hebben gezeten of bij opladen van de accu. Hoe dit voorkomen kon worden wisten ze me niet direct te vertellen misschien dat iemand hier dit weet?

Ter verduidelijking, contact stond niet aan tijdens het af / aansluiten van de accu. Ook geen kortsluiting gemaakt. Batterij afgekoppeld eerst min afgekoppeld en min weer als laatste aangesloten.

Uitgelezen met

SPC MAX, BMW Scanner 1.4.0, Delphi, VCDS

Foutcodes

Geen communicatie mogelijk

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen