geen contact bij sleutel overdraaien

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
E60 - E61
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Diesel
Reacties
22
Bekeken
685
Gepost: 02-08-2017 21:03
Professional

Medard

zaakvoerder
Garage Medard
Universeel

Lid sinds: 17-09-2013
161 bijdragen

Beste collega's.

We kregen vandaag met de takeldienst een bmw E60 binnen met volgend probleem,bij de sleutel overdraaien komt geen lichtjes op het dashbord en bijgevolg start hij ook niet.

De klant vertelde dat het probleem zich al een paar keer voor deed maar bij het opnieuw proberen lukte het dan wel.(nu heb ik al 10 tallen keer opnieuw het contact aan en af gelegt zonder resultaat)

Batterij is zeker niet leeg alle zekeringen zijn ok(zowel in de kofferbak als in het handschoenkastje als bij motor ecu) de relais bij de motor ecu is oke(slaat in wanner men het contact aan legt) als ook de relais in de kofferbak.

Men kan ook alle ecu uitlezen met geen noemens waardige foutcode's die zo'n probleem kan geven.

Persoonlijk heb ik een vermoeden dat het probleem bij de cas ecu of wel aan het het contactslot ligt maar ben dat niet zeker omdat het contactslot eigenlijk bijna niet uit te meten valt.

In de cas ecu zitten er geen blijvende foutmeldingen in en in het meetwaardenblok kan ik zien dat er op klem 30 voltage zit maar niet op klem 15.

 

Heeft er iemand ervaring met dit soort probleem ?

 

Alvast bedankt.

 

Uitgelezen met

snapon

Foutcodes

geen blijvende code's

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.