Luchtvering BMW F11 zakt rechtsachter steeds in

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk / model / type
BMW 5-serie F10 - F11 - F7
Bouwjaar
2012/4
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Overige problemen

Aantal reacties: 11
Aantal maal bekeken: 375

Gepost: 19-05-2017 11:51
Professional

tjalc86

Controller
BMW
Anders/Overig

Lid sinds: 19-05-2017
6 bijdragen

Een tijd geleden kreeg ik af en toe rechtsachter verzakking in de luchtbalg, met nadruk op af en toe. Bij parkeren/stilstand zakte de rechterachterkant binnen 2/3 uur compleet in. Hij pompt zich bij starten van de motor keurig op tot de juiste hoogte. Toen ging het gewoon weer een paar dagen goed en plots weer verzakking, er was geen duidelijke aanwijzing waar dit van komt/kwam.

Preventief heb ik de luchtbalg rechtsachter laten vervangen (omdat linksachter door de vorige eigenaar 30.000 km eerder ook was vervangen) in de hoop dit op te lossen (de oude zag er nog goed uit maar toch zekere voor het onzekere), echter niks minder waar.

Sterker nog het is erger geworden. Hij zakt nu bij iedere stilstand/parkeren compleet in rechtsachter binnen 2/3 uur. Er is gezocht naar lekkage, niks gevonden. Ook is geprobeerd om de kleppen van de compressor om te draaien om te kijken of dan links weg zou zakken ipv rechts. Ook blijft rechts dan inzakken. Compressor en kleppen lijken gewoon hun werk dus te doen.

Verder is er gekeken naar niveauregeling, deze is ook in orde. Hij reageert ook op wijzigingen, hebben hem namelijk tijdelijk op 7 cm laten zetten waarna die vervolgens weer netjes terugzakt naar de juiste hoogte. Ontluchting hoor je dan ook echt, alleen bij stilstand/parkeren zakt die zo langzaam in dat je niets hoort. Ik heb er eerlijk gezegd ook geen 3 uur naast gestaan met mijn oor maar het blijft vreemd.

Misschien toch een lek of knelringkoppeling? Of de aansluiting op de luchtbalg, die overigens nieuw is ook met pakking. Deze is onder druk niet te controleren helaas, of de luchtbalg moet er weer uit.

Iemand soortgelijke ervaringen of tips ideeen, oplossingen?

 

 

Gemeten

Luchtbalg vernieuwd Compressor + kleppen gecontroleerd Lekkage op leidingen gecontroleerd

Uitgelezen met

BMW

Foutcodes

Geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.