Onregelmatig stationair lopen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
E60 - E61
Uitvoering
523i Business Line
Bouwjaar
2008
Brandstof
Benzine
Reacties
23
Bekeken
1875
Gepost: 17-04-2020 19:59
Professional

Mgen

Diagnosetechnicus
Autobedrijf Weijters en Jansen
Anders/Overig

Lid sinds: 04-05-2018
32 bijdragen

Goede avond,

Van de week hebben wij deze 5 serie binnen gekregen met de klacht dat het motorlampje soms aangaat na het starten en dat de auto dan op 5 cilinders loopt. Als het motorlampje niet gaat branden, loopt de auto ook maar op 5.5 cilinders na de start. Dit is zowel koud als warm.

De foutcode die erin komt is 29cd, overslaan cilinder 1. Hierop hebben we als eerst alle 6 de bougies vervangen. Dit hielp niet. Daarna de bobine vervangen van cilinder 1. Ook dit gaf geen verandering. Daarna ook nog de injector vervangen en gecodeerd, maar ook geen verandering.

Daarna is de compressie gemeten en deze waren van alle cilinders rond de 12 bar. Geen grote afwijkingen te zien.

Daarna is het inlaatspruitstuk los geweest en is geconstateerd dat de kleppen vervuild waren door koolaanslag. Die netjes schoongemaakt en het spruitstuk terug gemonteerd, maar nog steeds geen verbetering.

Hierna hebben we nog met een scope gekeken naar het spanningsbeeld van de injector. Deze zijn van alle injectoren hetzelfde. Het enige wat hier wel opvalt is dat de aanstuuringstijd van de injector heel erg wordt veranderd als de auto slecht loopt en dit houd op als de motor goed loopt. Maar dit lijkt mij meer het bijregelen door het motormanagement. 

Op het internet las ik iets over een software update van het motormanagement, maar we hebben de auto al volledig geüpdatet ivm het soms niet willen opstarten van de i drive. 

In de historie bij BMW kan ik zien dat ze al eens de hogedrukpomp en de 6 bobines hebben vervangen. Ik kan alleen niet zien wanneer dit gedaan is.

Als de auto eenmaal even gelopen heeft, loopt ie erg netjes. Ik hoop dat jullie nog iets in te brengen hebben.

Gemeten

Spanningsbeeld injectoren

Uitgelezen met

Snap On en Launch

Foutcodes

29CD overslag cilinder 1

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen