stationair licht onregelmatig lopen, als motor warm is slech

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
E34
Uitvoering
-
Bouwjaar
1992
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
1983
Gepost: 11-04-2006 23:11
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Ik heb een 525i uit 1992 met een m20 motor erin, de nokkenas heb ik pas vervangen en dus ook een nieuwe koppakking geplaatst. de motor draait goed , maar stationair en zeker als hij warm is wil hij nog wel eens een licht onregelmatig draaien vertonen. bougiekabels, verdeler enz. al gecontroleerd. de cilinderkop is eraf geweest, en bougie's zijn daarbij ook vervangen en de kleppen zijn opnieuw afgesteld i.v.m. de nieuwe nokkenas, die was ingelopen. de motor heeft 240.000 kilometer gedraaid. ik heb al een aantal injectorreinigers toegevoegd, maar dit haalde niet veel uit. Het lijkt alsof er af en toe een injector verkeerd staat te vernevelen.

Als de motor warm is en een tijdje heeft gestaan, dan heb je soms kans dat hij zeer moeilijk aanslaat, na lang doorstarten pakt hij dan en dan is er ook niet veel meer aan de hand, hij rookt dan wel iets en ruikt alsof hij verzopen is. misschien toch de injectors? dat ze lekken? maar aangezien hij zes cilinders heeft zouden er op zijn minst een aantal cilinders wel moeten willen gaan, en dus wel aanslaan bv maar dan een poosje op 5 of 4 cilinders ofzo. ik meet van de week nog even de benzinedruk, misschien dat die ook niet helemaal fris is.

Ik hoop dat iemand ervaring heeft met deze motoren en mij een beetje de goede kant op kan sturen, en die de symtomen herkend. Ik wil niet dat ik dingen onnodig ga doen terwijl het misschien iets heel voor de hand liggend is. "even" injectors laten reinigen en testen is ook niet echt waar ik op zit te wachten.

komen deze problemen ook aan het licht met uitleesapp? of kan ik hem zelf op een bepaalde manier uitlezen? de accupool is al eens los geweest. ik ken deze motoren niet goed genoeg. ben zelf werkzaam bij ford, en ieder merk heeft zo zijn specifieke dingen.

Wie kan mij helpen?

Alvast bedankt!

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.