Trekt niet, rookt en vermogensverlies

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
E39
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
672
Gepost: 24-05-2020 16:06
Professional

Tomba

Lid sinds: 22-11-2007
119 bijdragen

Beste leden,

Ik heb een E39 530d (184pk) staan van 1999 die niet meer wil trekken. Ik heb foutcodes op de turbodruk (te laag). Met de auto gereden met een vacuum pomp op de turbo actuator door deze aan te trekken en nauwelijks turbodruk. Toen de turbo vervangen en probleem is niet op gelost. Luchtmassa meter, turbodruk sensor verwisseld en geen verbetering. Inlaat systeem vanaf de turbodruk slang met de rook machine uit gerookt en met perslucht onder druk gezet. Geen lekkage te vinden. Met los gekoppelde luchtmassa meter rookt hij nog veel erger.

Ik heb dus lucht te kort. Zonder lucht filter gereden maar dit haalt ook niets uit. Het probleem is gekomen toen de klant hard aan het rijden was +160km/h.

Ik heb een grafiek toegevoegd en log bestanden van een proefrit. Deze kan men met excel openen. Hierbij is duidelijk te zien dat de gewenste druk niet behaald wordt en de turbodruk op sommige momenten schommelt. Gelijktijdig met de turbodruk schommelt het luchtmassa meter signaal mee. 

EGR klep gecontroleerd, ook nog zonder vacuum slang op de EGR klep gereden.De EGR klep zelf heeft veel veerkracht om zich zelf af te sluiten.

Uitlaat lijkt vrij van blokkade. Gas geven met stilstaande auto levert genoeg flow op aan het uiteinde.

Verder weet ik niet meer wat ik zou kunnen controleren. Misschien hebben jullie nog tips.

Gemeten

Zie screenshots

Uitgelezen met

INPA

Foutcodes

turbodruk regeling, druk te laag

Downloads (4)

  • 2020-05-23-152055.csv
  • 2020-05-23-161050.csv
  • 530d_turbodruk_1.png
  • 530d_turbodruk_2_afkortingen.png


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.