Trilling en storingscode in automaat

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
5-serie
Type
E60 - E61
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/2
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
3423
Gepost: 10-10-2011 15:11
Topmonteur

Bloemhof

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 22-09-2009
1791 bijdragen

De klant geeft twee klachten weer:

Klacht 1: regelmatig trilling voelbaar bij het optrekken.

Klacht 2: zo nu en dan geeft het display aan storing in de automaat en wil de auto alleen nog in de 1e versnelling rijden.

Diagnose zie bij gemeten.

Vraag: Iemand ervaring of meer informatie over foutcode 20311

Vraag: Iemand ervaring met een dergelijke trilling mogelijk in combinatie met bovenstaande foutcode.

Elk andere tip ook welkom.

Gemeten

Ik heb met de auto gereden en voel ongeveer 1 op de 8 keer bij het optrekken vanaf ongeveer 20 km/u een trilling. Soms een lichte trilling, soms heftig. De trilling is vooral voelbaar in de stoelen (carrosserie). De trilling is voelbaar als de motor in toeren STIJGT in de 2e, 3e en 4e versnelling. Maar vooral in de 3e versnelling dan is de trilling het heftigst. Ik heb niet sneller gegaan dan 70km/h. Geen storingen in motor stuur apparaat. Life data tijdens de trilling: Luchtmassa signaal loopt mooi op en geen afwijkingen zichtbaar. Toerental loopt mooi op en geen afwijkingen zichtbaar. Lambdasignaal schommelt tijdens de trilling tussen de 0 en 1 volt. (Geen rijk of arm mengsel tijdens de trilling) Koelvloeistof temperatuur en inlaattemperatuur geen afwijkingen te zien. Lucht druk in inlaat tijdens acceleren is 1 bar, 0.3 stationair (geen afwijkingen zichtbaar tijdens de trilling) Gaspedaal potentiometers in pedaal geen afwijkingen zichtbaar. Storing automaat: Foutcode 20311 > Schakelcontrole 1-2 (Functie onjuist) Bij mij is deze storing nog niet werkelijk geweest, alleen bij de klant. Live data automaat: Tijdens de storing geen afwijkingen zichtbaar bij toerentallen turbinewiel en pignonwiel. Staat op brug: Geen spelingen voelbaar in kogels en rubbers. Aandrijfassen uit diferentieel achter geen speling voelbaar. Cardanas uit versnellingsbak speling voelbaar op de as die in de versnellingsbak gaat. Maar ik weet niet of dit product conform is of een afwijking. Statiche 4 gasmeting bij stationair toerental en bij 3000-4000 toeren: CO: 0.06% O2: 0.03% Co2: 15.08% lamda: 0.998 HC:38 <<

Uitgelezen met

Hella Gutman

Foutcodes

Foutcode 20311 > Schakelcontrole 1-2 (Functie onjuist)

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken