BMW X3 remt vanzelf bij gas loslaten

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
BMW
Merk
BMW
Model
X3
Type
E83
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009/9
Brandstof
Diesel
Reacties
18
Bekeken
1004
Gepost: 28-08-2017 08:18
Professional

Moelands

Technisch Specialist
Universeel

Lid sinds: 30-03-2012
78 bijdragen

Zeer lastig probleem.

Deze BMW X3 4x4 gaat vanzelf remmen bij het loslaten van het gaspedaal.

Bij koude motor gaat het de eerste 3 a 4 kilometer goed, maar daarna begint het. Zodra je het gaspedaal loslaat begint de esp / dsc in te grijpen, volgens mij met name op de voorwielen, hiervan worden dan de remschijven ook warm. Geef je vervolgens weer gas dan laat deze de remmen weer los. Ook als je tijdens het probleem een wat scherpe bocht neemt laat de esp de remmen even los, om dan weer in te grijpen als je weer rechtuit gaat

Als de stekker van de asb/esp los ligt is de klacht niet aanwezig. Ook als de stekker van de verdeelbak word losgenomen zodat de voorwielaandrijving niet inschakeld is de klacht niet aanwezig. Er gaat dan natuurlijk wel wat lampjes branden op het instrumenten paneel. Ook hebben we gereden met alle stekkers gewoon aangesloten maar met een gedemonteerde cardanas naar de voorwielen, en ook dan rijd de auto prima.

Dus zodra de voorwielaandrijving erbij inschakeld en je laat het gas los grijpt de esp in.

De auto heeft geen storingen in abs/esp of verdeelbak.

Ons vermoeden was een probleem met de verdeelbak dus deze is gereviseerd door Autrans. De abs unit is naar ac tronics geweest, maar deze constateerde geen gebreken.

Er zijn 4 nieuwe banden gemonteerd gehomologeerd voor de X3.

Er is geen afwijking of soring in de signalen van de wielsensoren te zien. Deze geven alle 4 keurig dezelfde snelheid aan.

De giersensor/dwarsversnellingssensor is vervangen zonder resultaat.

Het lijkt er op dat de esp ingrijpt in opdracht van de X-drive eenheid, maar waarom is dus een groot raadsel.

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken