Centrale topic TI-websites autofabrikanten

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Merk
Model
Type
Uitvoering
-
Reacties
17
Bekeken
2149
Gepost: 22-03-2017 21:39
AMT Redactie

Tom

Hoofdredacteur AMT
Vakmedianet

Lid sinds: 29-06-2007
916 bijdragen

Beste leden,

Iedereen weet dat ze bestaan, Technische Informatie websites van autofabrikanten. Dankzij Monti- en Euro 5-wetgeving zijn autofabrikanten verplicht om fabrieksinformatie als onderhoudsgegevens, TSB's, en andere noodzakelijke informatie voor het 'vrije kanaal' beschikbaar te maken.

Vanuit AMT schrijven we er zo nu en dan over, maar we merken dat het gebruik van TI-websites nog altijd vrij laag is. En dat terwijl je er zoveel gemak van kan hebben!

Is het de soms lastige manier van toegang krijgen? Het niet goed kunnen vinden van informatie? 
Forumlid, Topmonteur en uitstekend diagnosespecialist Iwan Kennis hield op AMT Live 2016 een aansprekende kennissessie over TI-websites. Een verslag hiervan stond in AMT 2, en sinds vanmiddag ook online op amt.nl
Hierin lees je hoe Iwan gebruik maakt van TI-websites.

Elke maand een merkensite
Hier laten we het niet bij. Samen met Iwan bekijken we elke maand een TI-website, met in het aankomende AMT maart nummer (vrijdag 24 maart aanstaande komt deze uit), een blik op GME Infotech
Wie een abonnement heeft op AMT leest het artikel dus vanaf vrijdag in ons maartnummer.

Topic per TI-website
Om iedereen met vragen, of met tips gelegenheid te geven dit te delen maak ik elke maand een topic aan behorend bij de TI-website welke we in het vakblad behandelen. 
Vanaf vrijdag kun je dus een topic over GME Infotech verwachten.

Een overzicht
Het topic welke je nu leest geldt als overzicht. Elke maand update ik dus ook even de link naar het nieuwe topic.

Tip: 
Mocht je zelf vragen hebben, die algemener van aard zijn, stel ze dan hier. Zijn ze specifiek op een merkensite, doe dit dan in het betreffende topic. 

Wil je alvast een topic van een TI-website welke we nog niet behandeld hebben, vraag het dan graag ook hier aan.

______

Tot zover dit 'centrale' topic over TI-website van autofabrikanten. Uiteindelijk hebben we vanuit AMT als doel om nog meer autotechnici te laten werken met TI-websites om zo lastige storingen sneller op te lossen.
Én, met al jullie feedback verzamelen we ook verbetertips waarmee we uiteindelijk (samen met andere organisaties) kunnen aankloppen bij fabrikanten met concrete tips ter verbetering.

Tom Polman
Hoofdredacteur AMT

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.