Piepende automaat bij acceleratie

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Chrysler
Merk / model / type
Chrysler Voyager Voyager
Bouwjaar
1999/1
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Automaat

Aantal reacties: 9
Aantal maal bekeken: 4025

Gepost: 13-06-2015 13:19
Professional

fmax


F-max
Anders/Overig

Lid sinds: 17-03-2015
20 bijdragen

 Sinds ca 18000 km / 1.5 jaar vertoont deze Chrysler Voyager met automaat een piepend / hoog zoemend geluid bij acceleratie. Bij constante snelheid verdwijnt het geluid naar de achtergrond.

Verder schakelt hij wel vrij soepel op en neer en er zijn geen wezenlijke problemen mee - en dat al sinds 18.000 km. Het oliepeil is OK. Het is onduidelijk wanneer de ATF olie voor het laatst is ververst, maar de auto is wel altijd bij een dealer onderhouden en heeft – aantoonbaar – jaarlijks zijn beurten gehad. De garage van de vorige eigenaar denkt dat de oliepomp in de automaatbak het geluid veroorzaakt, maar weet dat niet zeker. Een reparatie kost ca 1000 Euro en het is niet zeker of die zal baten – volgens die garage.

Is de diagnose correct? Biedt - behalve vervanging / reparatie het spoelen van de ATF olie en/of het toevoegen van b.v. ATF treatment van Forté soelaas? Heeft iemand ervaring met een soortgelijk probleem?

MvG,

Bernard

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.