Citroen Berlingo BSI Probleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Merk / model / type
Bouwjaar
2006/2
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Dashboard
Elektronica
Starten / niet aanslaan

Aantal reacties: 9
Aantal maal bekeken: 380

Gepost: 16-01-2019 16:17
Professional

AutoBroek

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 13-12-2016
3 bijdragen

Hallo,

Wij hebben hier een Berlingo staan, die is hier gekomen met de klacht dat de verlichting, wissers en vergrendeling niet meer werkten.

Dus hebben wij de BSI opgestuurd naar ACtronics, die hebben het probleem geconstateerd en verholpen. Nadat wij de bsi terug hadden moest hij ingeleerd worden, dus is de auto bij de dealer terecht gekomen. Maar toen is het probleem nog niet verholpen. De dealer heeft er toen naar gekeken en metingen verricht en als eerst BDP gever vervangen omdat hij geen signaal gaf en daarna zeiden ze dat de motor ECU kapot was, omdat die geen 5 volt stuurde naar de BSI.

Wederom hebben wij de motor ECU samen met de BSI opgestuurd naar ACtronics, die konden geen probleem vinden met motor ECU en hebben wel de BSI opnieuw gerepareerd.

Nu heb ik vannochtend de motor ECU en BSI weer gemonteerd, en toen werkte de verlichting en wissers weer maar wilde de motor niet starten.

Als ik op de snapon bij data kijk zie ik ook geen toerental, met scoop op sensor zelf heb ik nog niet gemeten.

Maar nu werken de wissers weer niet en blijft de verlichting aan, je kunt hem zeg maar niet op stadslicht zetten.

BSI is ook nu niet meer uittelezen. 

Zekeringen al gecontroleerd ook zware zekeringen onder zekeringkast in motorruimte, en stekkers en kast zelfs zijn ook droog en geen nattigheid.

Als iemand nog tips heeft hoor ik het graag of als mensen zijn die het zelfde probleem hebben gehad.

Elektrisch schema motor ECU en BSI zou fijn zijn.

MVG Rik

Autobedrijf van den Broek

Uitgelezen met

Snap On

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.