berlingo pinkers werken niet en ook niet dashboardverlichting

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
Berlingo
Type
Berlingo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
2893
Gepost: 17-04-2009 17:42
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Bij het aanzetten van het contact brandt alleen het oliedruklampje. De richtingaanwijzers werken alleen als je even gas geeft.

Bij het meten van de alternator stelde ik vast dat er bij het opzetten van het contact ook geen 12V aanwezig was op de D+ van de alternator, ook bij stationair draaiende motor komt er van de alternator zelf ook geen 12V op de D+. Pas na gas geven heb ik 12 V op de D+ en dan werken ook de richtingaanwijzers.

Aangezien er op het dashboard geen meldingslampjes brandde en een D+ bij aanzetten contact toch via batterijlampje in dashboard gaat heb ik het dashboard laten nazien bij Ac tronics. Dit had echter geen effect.

Heb de bedrading al volledig uitgemeten en deze is goed. De BSI is ondertussen ook vervangen maar zonder resultaat.

Normaal gezien is het toch de BSI die bij het opzettten contact 12V op de D+ zet ? Dit is echter niet. Aangezien de alternator alleen na gasgeven 12V op zijn D+ heeft denk ik meer in de richting van kapotte velddioden en moet ik mss de alternator laten herstellen.

Maar waarom branden er dan ook geen lampjes meer op het dashboard bij het aanzetten van het contact ??

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.