remlichtschakelaar steeds defekt ???

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
Berlingo
Type
Berlingo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015
Brandstof
Diesel
Reacties
24
Bekeken
679
Gepost: 05-09-2019 08:28
Professional

jhl

Lid sinds: 11-12-2010
394 bijdragen

Een eigenaar is hier ten einde raad bij ons gekomen met het volgende probleem. Bij het loslaten van de rem komen de lichtjes van ABS en ESP in gang. Bij de vorige garage hadden ze via Wurth uitgelezen en kwam het erop neer dat de remlichtschakelaar defekt was. Deze vervangen, maar na een paar dagen identiek probleem. Deze garagist heeft zonder morren nieuwe schakelaar vervangen onder waarborg. Maar na een drietal dagen opnieuw zelfde probleem. Auto is maandag bij ons langsgeweest en wij hebben uitgelezen met TEXA (zie codes hieronder). Ik heb ook nieuwe remlichtschakelaar gestoken omdat degene die erin zat op het eerste "zicht" niet goed heen en weer ging. Vandaag is eigenaar hier terug met identiek probleem. Ook de cruise control werkt niet dan, wat normaal is met deze panne.

Heeft iemand soms weet van een service nota bij PSA?

We hebben vastgesteld dat er ongedierte in de auto gezeten heeft, maar zien nergens schade aan bedrading.

Uitgelezen met

TEXA

Foutcodes

U1213 - communicatie met ABS (in het rood) en ook C0040 rempedaalschakelaar

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.