SensoDrive C1 (107, Aygo), schakelt versnelling niet in.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C1
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/9
Brandstof
Benzine
Reacties
12
Bekeken
4569
Gepost: 25-02-2016 09:05
Professional

Pouwels

Diagnosetechnicus
Autobedrijf Pouwels Millingen
Universeel

Lid sinds: 27-01-2016
86 bijdragen

Af en toe storing, speelt al enige tijd. Maar begint nu wat vaker voor te komen.
Motor start en slaat gewoon aan, maar de transmissie blijft in neutraal staan bij het inschakelen van E (drive) of R (achteruit), ook het instrumentenpaneel blijft aangeven dat ie in neutraal staat. Op dat moment wordt foutcode P0919 gegenereerd.

Als je de motor uitzet en daarna met weer ingeschakeld contact de pook bedient hoor je dat de bak probeert de 1 of achteruit in te schakelen. Er is dan vanaf de transmissie slechts een lichte klik hoorbaar, niet het hardere klak-geluid van het daadwerkelijk inschakelen van de synchronaaf.

Bij een nieuwe startpoging, start de auto niet meer. Dat zal waarschijnlijk een beveiliging zijn i.v.m. de aanwezige foutcode.

We hebben al heel wat oorzaken kunnen uitsluiten maar krijgen het probleem tot dusver niet opgelost.


Foutcode P0919 kan volgens ons duiden op:
- Een mechanisch probleem waardoor de transmissie niet in of uit de 1e versnelling of neutraalstand wil. Zwaar schakelen, door bijvoorbeeld speling op schakelvorken of een klemmende blokkeerspie.
- Schakelmotor die niet goed functioneert door fout in bedrading of tranmissie-ECU.

- Schakelslagsensor of fout in de bedrading daarvan of transmissie-ECU.

 

 Wij komen zo langzaamaan aan ’t eind van ons Latijn, heeft iemand dit probleem ooit meegemaakt? (en opgelost?)

Gemeten

Tot nu toe kunnen we al heel wat oorzaken uitsluiten: - Pookvergrendeling schakelaar/solenoïde en bedrading - Versnellingspook keuzestandsensor en bedrading, sensor is vervangen. - Versnellingsbak vrijstandschakelaar en bedrading, schakelaar is vervangen. - Accu, startmotor en startrelais - Bedieningsfout of -gewoonte van de berijder - Remlichtschakelaar en bedrading/zekeringen, remlichtschakelaar is vervangen. - Koppeling en bedieningsmotor koppeling, koppeling is al vervangen wegens slijtage. - Inleren koppeling en transmissie - Voedingsrelais en zekeringen - Beide schakelmotoren, gewisseld met andere auto.

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

P0919

Downloads (4)

  • aygo-mmt-gearbox.pdf
  • mmt.pdf
  • p0919.doc
  • psa-sensodrive---aygo-mmt.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen