Storing gestuurde dynamo

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C3
Type
C3
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/3
Brandstof
Benzine
Reacties
45
Bekeken
4044
Gepost: 16-12-2016 15:56
Professional

Bosklopper

Chef werkplaats
Autoexcellent Bosklopper
Universeel

Lid sinds: 24-08-2015
9 bijdragen

Goedendag,

We hebben hier een Citroen c3 met het volgende probleem. Als je met de auto rijdt zie je af en toe dat de lampen even knipperen, na meting blijkt inderdaad dat de dynamo spanning af en toe 1 volt zakt op dit moment zie je ook dat de lampen even zwakker worden. 

Na uitlezen bleek dat de volgende storing in de ecu zit namelijk p1676 gestuurde dynamo fout. Hier zit een dynamo met lin sturing op, dit signaal gemeten en is aanwezig bij loskoppelen van deze stekker op de dynamo gaat de motor 1000 toeren lopen dus deze reageert daar wel op, de laadspanning is 14,4 volt en bij loskoppelen van de lin sturing wordt deze 13,6 volt en blijft dan wel stabiel alleen dan is het stationair toerental niet goed.

Tevens signaal gemeten met de scoop en dan lijkt het of geeft de ecu tijdelijk de opdracht om te stoppen met laden.

Inmiddels een nieuwe originele dynamo erop gezet, de motor ecu gewisseld met een andere en de bedrading buiten de kabel boom om gekoppeld, het probleem blijft echter  bestaan. Misschien iemand die deze klacht kent.

Gemeten

Dynamo spanning 14,4 volt. Lin sturing is aanwezig.

Uitgelezen met

Autocom/lexia

Foutcodes

P1676

Downloads (1)

  • spanningsdip1.png


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.