Vaak startproblemen en geen stuurbekrachtiging Citroen C3 2002

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C3
Type
C3
Uitvoering
1.4i Exclusive
Bouwjaar
2002
Brandstof
Benzine
Reacties
2
Bekeken
387
Gepost: 02-03-2023 00:06
Professional

AdRCARSenZO


AdR CARS & ZO
Anders/Overig

Lid sinds: 25-06-2020
1 bijdragen

Goedemorgen beste collega's,

Ik ben met een Citroen C3 uit 2002 handgeschakeld bezig van een klant.

Deze auto start vaak niet, en als de auto start dan werkt de stuurbekrachtiging niet. Het acculampje gaat regelmatig branden en dan gaat de binnenventilator  uit. De dynamo laad gewoon als het acculampje brand met 14,36V.

Wanneer ik de aanstuurstekker van de stuurbekrachtigingsmodule los haal dan zijn er geen startproblemen en geen acculampje en binnenventilator blijft dan ook werken. Alleen werkt de stuurbekrachtiging niet uiteraard.

Ik heb de stuurbekrachtigingsmodule, elektrische stuurhuis, gehele motormanagement (computer naast accu in motorruimte en computer onder dashboard en zekeringkast in motorruimte en de transponder in de sleutel) vervangen. De hoofdzekeringen heb ik ook allemaal vervangen onder de zekeringkast naast de accu. Ook heb ik de massakabels in de motorruimte gecontroleerd onder de accu en op de versnellingsbak. De 3x geel/groene massadraden op de voorbalk bij de accu heb ik ook nagekeken.

Ik denk zelf dat er ergers draadcorrosie of iets dergelijks zit, maar ik weet niet waar ik verder moet zoeken.

Heeft iemand nog een idee?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Met vriendelijke groet,

Ad

Gemeten

Laadstroom 14,36V

Uitgelezen met

Delphi

Foutcodes

P1612 rijblokkering

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.