p0140 en P0054 storing lambdasonde

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C4 Picasso
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011/1
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
1930
Gepost: 04-04-2018 22:13
Professional

henrigeri


Dealer

Lid sinds: 02-12-2009
97 bijdragen

Goedendag collega s  

Hebben een probleem met deze auto door misschien ook wel een misleiding van onze tester.Met onze delphi tester kreeg ik de volgende omschrijving bij de codes P0140 zuurstofsensor benedenstrooms(intermitterend.En P0054 stroomafwaartse zuurstofsensorverwarmer (Permanent).Zelf dacht ik zuurstofsensor dat is de eerste sesor de tweede is een ouderwetse lamdasonde (controle kat).Dus deze heb ik misschien iets te snel vervangen......

Maar goed de verwarming aansturing van de 2e sonde lijkt ook niet permanent 12V te krijgen is dit normaal wanneer de auto evt. warm is dat dit weg valt.Beide codes blijken dus te leiden naar sensor 2 (wat onze simpele eobd tester voor apk ook zegt.De auto is ook voorzien van een lpg installatie misschien zit er ook nog een kastje hiervoor tussen de lpg bedrading.Aangezien de auto binnnenkort terugkomt wil ik graag wat verdere info verzamelen.

Eventueel een schema van de sondes.

Alvast bedankt en groet Henri

Gemeten

Foutcodes uitgelezen en voeding verwarming.

Uitgelezen met

Delphi

Foutcodes

P0140 en Poo54

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Registreren