P0170 mengselregeling

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C5
Type
C5
Uitvoering
-
Bouwjaar
2009/9
Brandstof
Benzine
Reacties
46
Bekeken
6323
Gepost: 28-02-2017 11:13
Professional

JPersoons

Autotechnicus
Universeel

Lid sinds: 03-06-2016
553 bijdragen

Bij een citroen C5 gaat af en toe het motormanagement lampje aan en af en toe was het onmogelijk gas te geven. Dit laatste lijkt opgelost te zijn met de montage van een nieuwe remlichtschakelaar, deze laatste gaf een tegenstrijdig signaal af.

De foutcode die de auto opslaat is P0170, mengselregeling. Een vrij algemene fout en daarom eerst maar eens begonnen met de auto aan de viergasmeter te hangen waar niets raars te zien is, dit geldt overigens ook voor het signaal wat de lamda sensor afgeeft in de grafiek van de tester. Toch maar de gasklep schoongemaakt (niet echt vuil overigens) en opnieuw ingeleerd.

Even later doet de storing zich weer voor, waarna de klant zich weer meldt. In het freeze frame menu staat de short term fuel trim op dat moment op -24. Volgende verdachte leek me de MAP sensor, hoewel deze in hetzelfde freeze frame menu wel een normale waarde aangaf toch maar eens geprobeerd met een andere, geen verschil

Dan maar eens de techniek gaan controleren; compressie en cilinder lek test -> niets aan de hand.

Vervolgens de injectors van een andere goed lopende auto gemonteerd om te kijken of daar misschien het probleem zit, daar rijdt de klant op dit moment mee rond. Maar ik verwacht niet dat dit de oplossing is aangezien de short term fuel trim al weer de negatieve kant uit gaat. Daarnaast zitten de injectors van de Citroen in mijn eigen auto, en ik heb nergens last van.

Nu is het zo dat ik iets vergelijkbaars meegemaakt heb met een Ford Ka, daar was het nodig de voorste lambda sensor te vervangen en een software update uit te voeren. Kan iemand mij vertellen of dat bij dit type Citroen toevallig ook zo is ??

En ter controle heb ik ook nog een Peugeot 407 met dezelfde motor uitgelezen, en die heeft hetzelfde probleem. Hoewel bij die auto het lampje tot zover nog niet is aangegaan, voor zover mij bekend in ieder geval.

Uitgelezen met

Snap on Modis Ultra

Foutcodes

P0170

Bijgewerkt door JPersoons op 28-02-2017 11:27
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.