Trilling in Citroën C5 HDI na vervangen fuseekogels en banden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
C5
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
6253
Gepost: 27-04-2009 15:06
Professional

Integrale

Lid sinds: 27-04-2009
3 bijdragen
Goedendag!

Ik heb met een C5, 230.000km, een redelijke trilling tussen de 120 en 140 km/h. Dit is ontstaan nadat ik beide fuseekogels heb vervangen en de winterbanden heb vervangen door (aftermarket) lm velgen met ieuwe Michelin Pilot zomerbanden. De velgen zijn vorig seizoen ook gebruikt.

Tijdens het vervangen van de fuseekogels is de linkeras eventjes uit de bak gekomen, waarbij een klein plasje (half kopje) olie ontsnapt is. Ik heb direct de as weer terug geduwd in de (hand)bak.
Nadat ik de trilling bemerkte heb ik gekeken of de homokineten aan de versnellingsbakzijde niet uit elkaar gevallen waren. Na het verwijderen van de stofhoezen zag dit er nog goed uit, de 3 kogelvormige ringen zaten op hun plaats in een hopjesvla-kleurig vet.

Ik heb aan de voorzijde de (originele) velgen met de winterbanden teruggezet op de vooras, maar de trilling bleef. Het komt dus niet door de nieuwe banden en/of balanceren, denk ik.

Iemand een idee? Alvast bedankt,

Wilbert
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.