Citroen C8 met blijkbaar een niet op te lossen probleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Diesel
Reacties
2
Bekeken
6558
Gepost: 06-12-2008 10:25
Professional

ridley

Lid sinds: 06-12-2008
4 bijdragen

Ik heb deze wagen nu bijna 2 jaar (zelf ook mecanieker geweest) en zit nog altijd met hetzelfde niet op te lossen probleem. Ben momenteel aan de derde garage toe, deze weten ook niet wat het probleem is, dit is toch niet te geloven hé, geeft geen foutcodes ook bij uitlezen geen problemen. Het probleem is dat na ongeveer een 500 à 600 honderd km de auto begint te stotteren, inhouden en dan ineens weer doortrekken, soms is het alsof hij geen brandstof krijgt en sterft hij gewoon ter plaatse, dan moet ik het koppelings pedaal intrappen en de toeren opjagen en dan  kan ik weer verder voor even, soms moet ik gewoon even langs de kant. Dit duurt soms een uur tot 3 dagen en dan rijd hij weer goed voor een 500 km.

Gisteren was de derde dag, ik heb mij toen langs de kant gezet en motor stil gelegd, terug gestart en probleem opgelost "toeval".  Zou dit soms te maken hebben met de regeneratie van het roetfilter?

Groetjes,

Vic

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken