Luchtvering gaat tijdens het rijden naar hoogste stand

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
Jumpy
Type
Jumpy
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
667
Gepost: 13-07-2018 14:23
Professional

LuyckxSa

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 29-04-2014
391 bijdragen

Hallo, 

Hier een vervelend probleem, dit is een Jumpy van 2015 (koelwagen) met luchtvering achteraan. Aan deze wagen is eigenlijk al van in het begin problemen met de luchtvering. Omdat de bedieningschakelaar achter in de koeling hangt en telkens kapot ging. 

Nu is het zo, dat de wagen was binnengekomen omdat een van de luchtbalgen er onder uit gevallen was. Waarschijnlijk omdat deze telkens naar de hoogste stand gaat tijdens het rijden en zo door over een vluchtheuvel te rijden, de balg er onderuit sprong. 

Wat hebben we gedaan, de balgen links en recht vervangen en de leidingen. De wagen bleef nog telkens omhoog gaan tijdens het rijden. 

Dan hebben we ook de hoogte regeling op de achteras en de schakelaars in de koeling vervangen. Zonder resultaat. 

De wagen gaat nog steeds omhoog tijdens het rijden en foutcode "C1196  Snelheid achteras vergelijking niet in orde" komt telkens terug zodra de wagen terug op hoogste stand gaat. 

Ook werkt de aan/uit knop van de luchtervering niet in de koeling/kofferruimte. De kabels zijn in orde, echter zit hier wel een losse kabel aan, maar deze lijkt nergens heen te gaan in de draadboom.

Wie weet hier raad mee? 

 

Alvast bedankt, 

Sander 

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

C1196

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen