constante plus

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
Saxo
Type
Saxo
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Benzine
Reacties
12
Bekeken
3751
Gepost: 24-04-2012 22:11
Professional

Baens

Lid sinds: 12-02-2009
8 bijdragen

Hallo,

Heb hier een citroen saxo, dewelke langskwam omdat het geheugen van de radio niet werkte. Alle zenders moesten telkens weer opnieuw geprogrammeerd worden. Naar mijn mening had dit te maken met de constante stroom die niet aangesloten was, of dat de gele en de rode stroomvoorziening eventueel werd omgewisseld.

Nu de radio gedemonteerd werd om de kabels na te gaan en het contact nogmaals eens opgezet ging de radio niet meer...Ook de binnenverlichting en zoemer werken niet meer ( zitten allemaal op dezelfde zekering) maar toch is de zekering ok. Omdat de sigarettenaansteker en dash verlichting wel werken. Aan de aansluiting van de radio meet ik ook niets meer.

Opeens gaat bij het gebruik van de richtingaanwijzers ook de zoemer af (wanneer bij afsluiten lichten blijven branden). Ook springt de klok in het dash telkens terug op 1:00 uur.

Ik vermoed bij het uithalen van de radio dat er ergens een draad aan massa gelegd word, wat deze kerstboom zou kunnen verklaren?

Kan iemand mij een oplossing bezorgen, of heeft dit ook al meegemaakt?

Alvast heel erg bedankt!

Mvg

Tom

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.