Jutterende motor, startonderbreker massa probleem?

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Citroën
Merk
Citroën
Model
XM
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
5074
Gepost: 13-05-2008 20:32
Professional

viper

Lid sinds: 21-11-2007
10 bijdragen

Hallo,

Bij een XM Turbo C.T. 2000 begint de motor onder het rijden opeens te jutteren, houdt in en motor loopt onregelmatig. Bij uitlezen verschijnen tijdelijke storingen van pingelsensor en mengselregeling.
Soms rijdt de auto ook gewoon perfect glad.

Ook als de auto alleen op contact staat wil het gebeuren dat de brandstofpomp wordt aangestuurd en in het motorcomp o.a. de stationair regelklep. Het bitronrelais (achter rechter koplamp) tikkert dan ook. Haal ik het bitronrelais eraf dan is het getikker over.
Ook als de auto afgesloten word is het getikker nog even hoorbaar, tot je de hoofdstroom van de motor uitgeschakeld hoort worden (`klik`). Het getikker heeft geen vast tempo, kan de ene keer snel zijn en de andere keer langzaam.
Dit tikker-verschijnsel is dus zeer waarschijnlijk ook wat er onder het rijden gebeurd, waardoor de motor gaat jutteren / onregelmatig lopen en zo ook die tijdelijke storingen in het geheugen zet.

De XM is voorzien van originele startblokkering. Hiervan blijven af en toe de rode én groene led branden. Bij uitlezen krijg ik `storing verbinding elektronische eenheid motor`.
Iets staat mij bij dat er bij het branden van beide ledjes de massa van het pincodekastje niet goed is..

Heeft iemand dit eerder gehad??

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken