ABS, ESP, ASR storing

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Captiva
Type
Captiva
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011/5
Brandstof
Diesel
Reacties
28
Bekeken
7758
Gepost: 04-04-2013 18:45
Professional

Monteurtje

Lid sinds: 29-01-2011
2087 bijdragen

Heren ik heb hier een  Captica C140 met een LNQ motor.

 

De klant heeft als klacht dat het ABS, ESP, ASR, Hill Hold controle lampjes branden.

 

Foutcodes uitgelezen,

Alles is terug te herlijden naar ABS sensor Rechtsachter, nu heeft een collega van mij deze al vervangen zonder succes.

De foutcode is C0050 met symtoon code 00, Snelheids sensor rechts achter, circuit. Het betreft hier een actieve wielsensor, welke een voeding nodig heeft van 12V. Helaas is onze gmto scope gestolen en moet ik het doen met een oudere zeer trage scope met een te klein scherm..... daarom geen gemeten waardes als bijlage.

De storing springt na het wissen direct weer in het geheugen van de ABS module als zijnde actueel.

Ik heb als eerste de voeding OVER de sensor heen gemeten, deze is netjes 12V met iets ruis( de ruis is minder dan 0.1V). Hier op het wiel rustig rond gedraait, maar  ik heb geen singaal. Een massa- massa meting is netjes 0V, maar meting van + naar massa, dan meet ik 4V (!), ik heb, de zelfde meting op de sensor van Linksachter uitgevoerd, daar is geen ruisaanwezig, en schakelt de sensor ongeveer 0.1V , de voeding is 12V en geen ruis. massa-massa is 0V en + naar massa is 12V.

 

Nu kan ik dus even niet verklaren waarom als ik OVER de sensor meet, dat ik gewoon 12V heb meet ik voeding naar massa, dan meet ik maar 4Volt.

Als ik meet met de "scope" en de tester er naast houd, met de data lijst voor de wielsnelheidsingaal dan krijg ik van rechts achter geen singaal.

 

Ik gebruik de sensor van linksachter als referentie materiaal.

Gemeten

Singaal abs sensor, voeding massa

Uitgelezen met

GDS 2

Foutcodes

C0050-00

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen