Trekkracht van de auto valt weg

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Captiva
Type
Captiva
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/
Brandstof
Diesel
Reacties
10
Bekeken
5577
Gepost: 16-03-2013 16:20
Professional

deawoochevrolet

Lid sinds: 11-03-2013
2 bijdragen

Mijne heren,

Mijn naam is Rein, ben algemeen monteur in Spanje, en ben op dit moment bezig met het oplossen van een probleem wat zich op de meest ongelegen momenten voordoet.

Bij bovengenoemde auto komt het meerdere keren per dag voor dat plotseling zonder aanwijsbare reden de trekkracht van de auto volledig wegvalt.

Dit doet zich voor tijdens constante ritten op de weg, maar ook bijvoorbeeld als er voor een kruispunt wordt gestopt, en weer moet worden opgetrokken, men kan zich voorstellen dat je even een kleine schrik krijgt als je weer verder wilt er een auto aankomt en je denkt van kom ik er nog voor langs of niet.

Als test hebben we ook de automaat in vrij gezet en gas gegeven, de motor reageert dan normaal, komt onmiddelijk op toeren, maar zodra de versnelling weer wordt ingeschakeld is het probleem er weer.

We hebben inmiddels ontdekt dat als de motor wordt uitgezet en opnieuw wordt gestart het probleem weg is maar na verloop van tijd terug komt.

Het probleem duikt op in basis zodra de motor op normale bedrijfstemperatuur gekomen is

Bij meerdere dealers hier in Spanje de computer uitgelezen en die geeft geen foutmeldingen aan, dus het geen is nogal raadselachtig.

Er zijn met de auto meerder testritten gehouden door de dealers, wagen doet dan de bovenbeschreven dingen, maar men komt niet tot een oplossing, waar de oplossing te zoeken, ook de importeur hier heeft dit nog niet eerder meegemaakt.

Graag een richting waarin ik de oplossing moet zoeken en bijvoorbaat bedankt

Gemeten

Diverse diagnoses via de computer uitgelezen, geen bijzonderheden, het rempedaal is vervangen, omdat deze de inspuiting mee controleert bij het remmen, heeft geen effect

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.