Witte Rook

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Captiva
Type
Captiva
Uitvoering
-
Brandstof
Diesel
Reacties
1
Bekeken
209
Gepost: 10-05-2023 08:46
Professional

KARITT

Autotechnicus
Karitt Sports
Anders/Overig

Lid sinds: 06-09-2022
7 bijdragen

Beste,

Ik heb een probleem met regelmatig een enorme witte rook tijdens het rijden!

De auto heeft geen koelvloeistof lek of koelvloeistof verbruik,tijdens het stationair draaien en kortstondig het gaspedaal in te drukken komt er zuiver water uit de uitlaat.

waarschijnlijk waterdamp wat ontstaat tijdens de verbranding,maar deze is van een vrij grote mate zodat het gedeeltelijk toch nu met dit koude weer in de uitlaat blijft zitten en wanneer de wagen gaat regenereren de temperatuur hoog oploopt en dan zeer hard begint te roken!

We hebben verschillende additieven in de brandstoftank toegevoegd en zijn nu aan't testen of dit iets uithaald en rijden tot de volgende regeneratie.

Dat zijn mijn verondersellingen!

De roetfilter is vernieuwd op 120000KM (dus recent) deze is geen originele maar van degelijke kwaliteit en het fijnstof is ook bijna nul. Dit gewoon ter informatie!

Volgens de klant tanken ze bij Q8 en Total

Wat kan ik hieraan doen?

Weet hier iemand raad mee?

Vriendelijke groeten Danny 

 

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.