Start niet meer

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Kalos
Type
Kalos
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
818
Gepost: 15-02-2018 16:22
Professional

Nielske


Universeel

Lid sinds: 02-08-2014
45 bijdragen

Hallo,

Ik heb hier  een kalos staan welke niet meer aanslaat na het vervangen van de band RV op de autostrade. Of het er iets mee te maken heeft weet ik echter niet.

Er zit een harde foutcode in P0335 en soms ook de P0336. Beide fouten wijzen richting de krukassensor. Met de scope gemeten en het signaal is prima. Om volledig zeker te zijn ook nog eens gemeten aan de motorecu en daar was het signaal duidelijk kleiner van amplitude. Ik vermoedde een overgansweerstand. Echter na het trekken van 2 nieuwe draden en een nieuwe sensor is er geen verschil...

Na een aantal keer proberen komt er ook een foutcode in immo gerelateerd. Namelijk dat er geen of foutieve data is van de sleutel. Deze fout is er echter niet altijd.... Wat er wel altijd is, is dat het roodlampje van de immobilizer traag knippert. 

Bij de auto waren ook onmiddellijk beide sleutels bij. Wat mij al doet vermoede dat er 1tje niet werkt. Want er is maar op 1 sleutel een afstandsbediening. 

Zou het kunnen dat de 2de sleutel stuk is of de immo ecu de codering daarvan kwijt is? Dit had ik al in een ander topic gelezen. 

Spijtig genoeg gaat mijn diagnose toestel niet diep genoeg op dit type voertuigen. 

Gemeten

Scope meting op de krukassensor

Uitgelezen met

Mega maxx PC

Foutcodes

P0335 P0336

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.