CO te hoog

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Lanos
Type
Lanos
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999/12
Brandstof
Benzine
Reacties
16
Bekeken
6462
Gepost: 07-10-2014 18:28
Professional

nico1961

Directeur / eigenaar
E.M. van der Laan & Zn VOF
Universeel

Lid sinds: 23-11-2007
228 bijdragen

Goede dag allemaal,

ik heb weer een raar probleem waar ik niet direct een oplossing voor kan vinden. Het betreft dus een Daewoo Lanos van 1999 met 1500 benzine motor die de laatste tijd veel benzine verbruikte. De auto moest nu ook APK gekeurd worden, en bij controle van het CO klopte dat ook wel, 10% is wat aan de rijke kant. Diverse topics hier op het forum gevonden, en al diverse dingen geprobeerd, maar nog niets wil helpen. Nieuwe lambda sensor geplaatst, CO stationair goed, maar als de motor op temperatuur komt loopt het op toeren achter elkaar op naar 9-10% in tijd van een 5 tot 10 seconden. Andere Map sensor, blijft hetzelfde, alle meetwaarden gecontroleerd, alle in orde, voor de zekerheid temp. sensor vervangen, geen verandering. Wat op gegeven moment wel opviel was dat de lambda regeling niet actief werd, dus een andere ECU geregeld en aangesloten. Vandaag laten warm lopen, eerst een wat hoog CO, dat op toeren langzaam terug liep tot 0,3 %; HC van 200 naar 50 ppm, O2 op 0 % en CO2 op ong. 13%. Dus ik denk dat was dus toch het probleem, alleen in een keer hup, CO weer naar 7-8%, HC naar 700 ppm en O2 naar 0%. Ook blijft de lambda regeling nu weer open staan, en heb ik nu ook stationair weer een te hoog CO.

Heeft iemand nog een idee waarom de lambda regeling weer op open blijft staan? want ik denk dat dat het probleem is dat het CO zo hoog oploopt. De lambda sensor heeft ook continu een waarde van 450mV, maar dat is volgens mij omdat de regeling open blijft staan.

Gemeten

Temp sensor vervangen, lambdasensor vervangen, motor ECU gewisseld, map sensor gewisseld.

Uitgelezen met

KTS550

Foutcodes

13 lambda sensor verkeerd signaal.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 7,20 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen