Matiz 2001 slaat niet aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Matiz
Type
Matiz
Uitvoering
-
Bouwjaar
2001/3
Brandstof
Benzine
Reacties
25
Bekeken
8649
Gepost: 22-11-2013 19:52
Professional

downforthecause

Diagnosespecialist/Eigenaar

Lid sinds: 24-06-2012
30 bijdragen

Een Daewoo Matiz uit 2001, hij start niet, startonderbreker blijft erop staan, ledje blijft branden.

Nu is er al eens aan gewerkt iemand heeft een andere startonderbreker en sleutel onder het dashboard geplaatst, of dit gewerkt heeft weet ik niet, auto is zo aangeboden, originele startonderbrekerkast zat erbij hier was de antenne van stuk, deze vervangen.

De andere startonderbrekerkast/ecu is in zijn geheel niet te benaderen met de scan100 dus ik vermoed dat het kastje gewoon stuk is of niet bij deze auto/type hoort.

Met de scan 100 uitgelezen ik kan zien dat de startonderbreker (welke ik vermoed bij de auto hoort)  in de nieuwe modus staat en de motor ecu is geleerde staat.

Zodra ik de sleutel wil inleren geeft hij de fout melding al geleerd, gekeken of ik in de motorecu de immocode oid. kan resetten maar helaas ik zie hier niks.

Iemand dit al eens gehad of is het zoals ik vermoed dat je de motorecu en het startonderbrekerecu/kast niet los kan vervangen en dan inleren maar altijd beide moet vervangen omdat deze op elkaar zijn ingeleerd? (een nieuw startonderbrekerkast is ook niet meer leverbaar dus zal altijd 2ehands moeten.)

 

Idee en suggesties zijn welkom.

 

Gemeten

Bedrading naar en van startonderbreker naar motorecu deze is in orde, antenne vervangen. Neutraalstand standonderbreker ingeleerd.

Uitgelezen met

Scan100

Foutcodes

geen.

Bijgewerkt door downforthecause op 22-11-2013 20:05
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken