Schakelprobleem:"geen versnelling" van 3 terug naar 2 (Daewoo Matiz)

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Matiz
Type
Matiz
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Benzine
Reacties
4
Bekeken
8560
Gepost: 24-09-2008 22:00
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Vreemd probleem met een Matiz 800cc van bj'99;

Stilstaand schakelt de auto prima in alle vooruit versnellingen.

Als je gaat rijden, schakelt hij goed op van 1 naar 2.

Maar ga ik vervolgens van 3 terug naar 2 is er geen vergrengdeling van de 2e versnelling, ook geen versnelling als ik de pook in de linker onderhoek getrokken houdt en de koppeling op laat komen. Geen kraak, geen weerstand, helemaal niks! net of hij gewoon vrij staat!

Na decelereren tot stilstand gaat hij weer probleemloos van 1 naar 2, door naar 3 en weer terug naar 2: weer het zelfde probleem.

Van 4 terug naar 3 soms ook dit probleem. Opschakelen van 3 naar 4 geen probleem, terug: het zelfde als bij van 3 naar 2.

Ik heb inmiddels een andere versnellingsbak(sloperij) gemonteerd, probleem blijft het zelfde.

Ik heb het idee dat het in het schakelmechanisme zit. De achteruit kraakt ook regelmatig bij het oplaten komen van de koppeling terwijl de pook naar mijn idee niet verder in de achteruit kan.

Het lijkt net of een van de schakelkabels iets uit rekt... je voelt ook dat hij niet vergrendelt in de versnelling.

ik heb nooit gehoord van kabels die op kunnen rekken, maar daar lijkt het op.

(Ik denk hier met name aan omdat het allemaal versnellingen zijn die je vanuit de pook gezien "naar je toe trekt", en er inmiddels een ook andere bak gemonteerd is)

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er iets verandert is in de bakken vanuit Daewoo/Chevrolet en dat ik gewoon een bak van de sloperij heb met het zelfde probleem....

Ik weet dat er vanuit Chevrolet een service-bulletin is mbt het kraken op de synchomeschringen van 3 naar 2 maar dit probleem houdt daar in mijn ogen geen verband mee...

iemand een idee??

alle hulp is welkom!

bvbd!

Gr Paul

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen