Slaat af en start dan niet maar af en toe weer wel

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Matiz
Type
Matiz
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
5533
Gepost: 30-07-2007 18:17
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Deze Matiz komt binnen met de klacht dat de auto tijdens de rit af en toe af sloeg en dan soms niet meer aansloeg. Even later weer wel en zo is ze bij ons binnen gekomen. Wij erin rijden en na 4 kilometer geen misslag gedaan. Maar nog even laten lopen in de werkplaats en plotseling sloeg hij af. Startte toen wel weer , maar even later weer afslaan.

We hebben geen vonk en ik weet niet of er jongens zijn die al eens signalen hebben gemeten bij dit type, maar er zit een optische signaalgever in het ontstekingshuis met 4 draden. De massa is goed, de 12V is goed en er zijn dan nog 2 signaaldraden over. 1 van de draden, de rode, geeft 5Volt en blijft dit geven, ook als de motor weer eventjes loopt. De 2e signaaldraad, de witte, geeft tijdens starten een keurige blokspanning af van 5 Volt.

Volgens mijn informatie is de ene signaaldraad een cilinder herkenning (de witte) en de andere (de rode) het toerentalsignaal.

We kennen de auto niet, maar volgens de klant is er 2 jaar terug een nieuwe ontsteking gemonteerd omdat hij toendertijdook was afgeslagen en nieyt meer aansloeg.

Ik twijfel er een beetje aan, aangezien de afdekplaats rood verroest was. (al kan dat natuurlijk wel)

De vraag is dan eigenlijk ook of mijn conclusie dat deze ontsteking stuk is de juiste is of dat er toch nog ergens een massa punt die roestig is dit kan veroorzaken? We hebben de beruchte massa aansluiting achter de koplamp al gereinigd en ik zie zo niet een ander cruciaal massapunt wat hier verband mee heeft.

Hoor het graag.

Siem
Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen