remmen gaan spontaan vast zitten

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Spark
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/6
Brandstof
Benzine
Reacties
14
Bekeken
2018
Gepost: 08-01-2020 12:16
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
159 bijdragen

Beste techneuten,

we hebben hier een 2010 Spark staan met een vreemde klacht. Klant merkte dat met een snelwegrit van +/- 40 km de auto een raar geluid produceerde en niet goed meer vooruit wilde. Ze hebben even gestopt maar konden niets vinden en het geluid was weg. Maar direct daarna na weer ca 30-40 km kwam het geluid weer. Vervolgens is de auto naar ons gereden. Het betreft een handelaars auto die recent verkocht was.

Bij onze proefrit daarna begon na een 20 km een raar geluid in de voortrein te komen. Het leek mij op een geluid van een slecht wiellager of iets in die geest. Vervolgens gestopt om even iemand te bellen en via de andere kant van de snelweg terug. Het gesprek duurde niet langer dan 2 minuten en het geluid is niet meer teruggekomen.

Op de brug met de voorwielen los en 'auto laten rijden' oftewel de voorwielen laten draaien op de motor was niets hoorbaar. We merkten na het afremmen wel dat de voorwielen min of meer vast zaten. Ze draaiden heel zwaar in ieder geval. Na het demonteren van de voorwielen konden we ook wel zien dat er warmte in de schijven is gekomen. Maar alles zit gewoon los.

Om een heel lang verhaal kort te maken, het lijkt erop dat er toch iets blijft hangen of dat er, en dat klinkt hocus pocus, vanzelf remkracht op de voorwielen komt.

Heeft iemand zoiets ooit meegemaakt?

Gemeten

Remblokken zitten los Geleide of schuifpennen zijn gangbaar Remzuigers zitten los(nieuwe klauwen en remslangen) Geen storingen in de ABS

Uitgelezen met

Autel Maxisys

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken