zekeringen springen er spontaan uit

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Spark
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/10
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
669
Gepost: 26-04-2018 17:47
Professional

lindatje

Lid sinds: 05-09-2012
15 bijdragen

Beste forumleden,

 

Wij hebben te maken met een Chervolette Spark die uit het niets tijdens het rijden (of stationair lopen) uitvalt.

Wij hebben al vernomen dat er 2 zekeringen springen, namelijk: F2ub en F3ub , waarvan wij via euro 5 schema's hebben opgevraagd, alleen kloppen deze niet volgens ons. (zie bijlage).

Als je nieuwe zekeringen ter plekke weer erin steekt kun je er gewoon weer mee doorrijden. En als je er 1 van de 2 uithaalt (willekeurig welke) maakt het niet uit maar als je ze allebei eruit trekt slaat die af. Dat de zekeringen eruit gesprongen zijn is nou 2 keer in 2 maanden gebeurd.

Als we de auto uitlezen krijgen we de volgende foutcode:P2101 OBD-II-foutcode: gasklepaandrijving Regel Circuitbereik / prestaties motor

 

Op internet stond er al beschreven dat de foutcode die we krijgen waarschijnlijk niet aan de gasklep zelf ligt. We hebben ook al bij de dealer geïnformeerd en die gaven ook al aan dat de gasklep zelf bijna nooit voorkomt.

 

Iemand hier ooit ervaring mee gehad,ideeën waar het aan zou kunnen liggen of waar we de juiste schema's zouden kunnen vinden?

 

Alvast bedankt.

Uitgelezen met

Snap on Modus ultra

Foutcodes

P2101

Downloads (3)

  • f2ub.pdf
  • f3ub.pdf
  • zekeringkast.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.