Daewoo tacuma gaat rond start niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daewoo-Chevrolet
Merk
Daewoo-Chevrolet
Model
Tacuma
Type
Tacuma
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/3
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
238
Gepost: 14-01-2019 00:28
Professional

Autobedrijfotto

After sales manager
autobedrijf otto
Universeel

Lid sinds: 03-02-2016
12 bijdragen

geachte monteurs/collega’s

Onlangs hebben wij een tacuma1.6 uit 2004 geleverd aan een klant. 

Enkele dagen later belde de klant dat de auto rondging maar niet startte. 

Ivm afstand heeft de klant diagnose laten stellen door een andere (monteur?) die zei dat de bobine defect was, dus nieuw besteld en opgestuurd, dit op wens van klant. Helaas zonder resultaat de desbetreffende monteur heeft daarna nog een krukassensor vervangen, u raad het al ook geen baat. 

Ondanks wij het niet op prijs stelde dat er andere monteurs aan het werk geweest waren, voelde we ons toch verplicht de auto op te halen. 

Aangekomen startte de auto, vier a vijf keer opnieuw gestart, liep prima geen mankementen, tot de volgende startpoging. Niks meer. 

Auto is niet uit te lezen, continu klikt het motor en brandstof relais, dit klikken gaat synchroon met het geflikker van het motorlampje en je hoort dan ook de pomp in de tank en de injectoren.

(Relais zijn overigens vervangen voor de zekerheid)

Alle massapunten gecontroleerd, uitlezen is zinloos auto reageert niet, ook niet op startpilote, brandstoftank zit vol, daarentegen tankmeter op reserve, stekker ecu brandschoon, geen crashsensor, beide sleutels geprobeerd, kabelboom nagekeken voor zover mogelijk. 

Voor ons een raadsel.. maar zoals de voorgaande monteurs wil ik niet gaan gokken met allerlei componenten in de wilde weg vernieuwen. 

Alvast dank voor uw meedenken,

Jan Otto, Autobedrijf Otto

Gemeten

Auto niet uit te lezen

Uitgelezen met

Autel maxisys en simpel handuitlezertje

Foutcodes

Nvt

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.