Oliewalm en verbruik na kleppen stellen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Daihatsu
Merk
Daihatsu
Model
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1997
Reacties
2
Bekeken
3894
Gepost: 06-10-2003 18:40
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Ik heb afgelopen vrijdag de kleppen gesteld van deze Move en die stonden op de inlaat te strak en ik heb ze iets losser gesteld.Tevens lag er een vacuumslangetje doormidden van het gasklephuis.Dit slangetje zuigt de carterdampen onder het luchtfilter weg.Doordat deze doormidden lag, is er een plas olie in het luchtfilterhuis gekomen en het nieuwe slangetje zuigt dit nu aan.Uiteraard wist ik dit niet, maar we zitten nu met het volgende vreemde verschijnsel: ik heb de auto naar buitengezet en vind hem erg roken.Na een proefrit van 6 kilometer is het luchtfilterhuis schoongemaakt en we dachten dat de olie nog in de uitlaat zat, want hij bleef verschrikkelijk roken.

De motor heeft 160000 km gelopen, dus vrij veel voor zo'n blokje, maar er hoefde nooit olie bij en nu al na een rit van 50 km een hele liter!

We denken nu aan kleprubbers die er misschien door het lossen van de klepspeling zijn gebroken?Al blijft het vreemd.

Voor we de kop morgen gaan demonteren, wil ik collega's vragen wie dit eerder heeft meegemaakt.Want leg dit maar eens uit aan een klant.Die denkt natuurlijk dat ik even een snel proefritje heb zitten maken, maar ik heb het gas amper aangeraakt.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen