Motor slaat af boven de 3000 toeren, na revisie automatenbak

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Dodge
Merk
Dodge
Model
Ram Van
Type
Ram Van
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Diesel
Reacties
2
Bekeken
9039
Gepost: 06-07-2010 12:30
Professional

kleinsautobedrijf

Lid sinds: 14-12-2007
5 bijdragen

Wij hebben deze RAM VAN met 98.000 km binnen gekregen met een verbrandde automatenbak. De bak uit laten bouwen en deze laten revideren  bij Autrans in Lunteren. Hierop de bak opnieuw ingebouwd.

Na deze reparatie sloeg tijden het proerijden de motor af op 3000 toeren (en hoger). Bedrading gecontroleerd en OBD uitgelezen. Deze gaf als foutcode dat de tweede temperatuur sensor van de automaat onjuiste waarde gaf. De gehele auto is daarop naar Autrans gegaan en deze heeft de bak uitgelezen en kon geeen storing vinden.

De auto opgehaald en deze sloeg nog steeds af als de 3000 toeren bereikt werd. Tijdens de rit naar de garage verdween dit probleem ineens en kon je net zover doortrekken als nodig was. Auto op de zaak nogmaals gecontroleerd en aan de klant meegegeven. Deze heeft  ongeveer 80 % van de tijd het probleem dat de motor afslaat op 3000 toeren en soms dagen achtereen blijft het probleem weg.

De auto is naar de dealer geweest, Carplan en deze kon geen storing vinden bij het uitlezen en adviseerde een electrische opvoerpomp te monteren voor het dieselfilter. Ook dit gaf geen verbetering. Electrische verbindingen losgenomen, gereinigd en ingespoten. kabels tussen motor en bak gecontroleerd op beschadiging .

Het lijkt erop dat er bij 3000 toeren een beveiliging optreed en deze de motor uitschakelt, deze slaat dan ook niet meer aan totdat de sleutel geheel uit het contactslot is genomen en er opnieuw wordt ingestoken.

 

Iemand ervaring met dit probleem of iets vergelijkbaars meegemaakt ?

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken