RAM1500 2017 knipperlicht ra werkt niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Dodge
Merk
Dodge
Model
Ram Van
Type
Ram Van
Uitvoering
-
Bouwjaar
2017
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
284
Gepost: 13-12-2023 12:02
Professional

wkhoek

Directeur / eigenaar
Universeel

Lid sinds: 20-09-2015
326 bijdragen

het knipperlicht RA werkt niet en geeft een foutmelding op het display. Het knipperlicht LA werkt wel, maar geeft ook fout op display. En nu is ook de Parkeersensor A. in storing. 

Lampje is goed, massa is  goed maar er is geen aansturing. Ik heb een schema maar die komt niet helemaal overeen met de auto. De auto heeft namelijk een gloeilamp als knipperlicht en het schema werkt met een knipperend remlicht als knipperlicht. 

Ik heb voor nu een draad getrokken van de stekkerdoos naar het knipperlicht zodat de auto rijdbaar is. De foutmelding blijft dan gewoon aanwezig. 

Er zit een Body Control Module bij de pedalen, volgens het schema komt daar het signaal uit. Maar mijn draden  lijkenb andere kleuren te hebben en de BCM is erg slecht bereikbaar. 

En in de motorruimte hoor ik het knipperlicht relais, deze zit dan geintergreerd met de zekeringkast zo te zien. Maar mijn schema toont geen verbinding met deze kast. 

Iemand wellicht met een goed schema of een tip?

Gemeten

voeding / massa / bedrading

Uitgelezen met

autocom

Foutcodes

autocom kan niet veel met deze auto. Morgen komt auto weer, dan met Launch kijken

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken