Auto trekt soms naar links

Fiat
Merk / model / type
Fiat 500 500
Bouwjaar
2014/6
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Stuurinrichting

Aantal reacties: 7
Aantal maal bekeken: 350

Gepost: 19-11-2018 10:16
Professional

ECAE

Docent; freelance monteur
ECAE
Universeel

Lid sinds: 02-07-2014
2 bijdragen

Goedemorgen allen,

Wij hebben in onze werkplaats een Fiat 500L binnengekregen van 2014 met de volgende klacht:

De auto trekt soms spontaan naar links. Dit is vooral merkbaar tijdens rijden op de snelweg. Als de bestuurder probeert de auto te corrigeren naar rechts kost dit veel kracht. Het lijkt alsof je over een zwaar punt heen moet draaien.

Al de auto gecorrigeerd is loopt hij weer even netjes recht. Daarna voel je in het stuur dat de auto weer naar links wil trekken en begint de klacht weer hetzelfde. Het probleem is bij lagere snelheid ook merkbaar, echter veel minder krachtig. Tevens doet het probleem zich voor op zowel de zomer als de winterbanden.

Iemand hier die dit probleem al eens heeft ervaren?

Gemeten

De auto is uitgelijnd, een klein verschil in sporingĀ is gecorrigeerd. Verder uitgelezen met KTS, geen foutcodes aanwezig. We hebben een kalibratie uitgevoerd van de stuurhoeksensor mbv KTS.

Uitgelezen met

KTS

Foutcodes

-

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.