fiat doblo 1.3 multijet tikt

Fiat
Merk / model / type
Fiat Doblò Doblo
Bouwjaar
2015/5
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Motor

Aantal reacties: 11
Aantal maal bekeken: 407

Gepost: 20-06-2019 16:22
Professional

blaschke

Autotechnicus
auto blaschke
Anders/Overig

Lid sinds: 09-03-2017
5 bijdragen

Beste leden,

vorige week heb ik op een fiat doblo 1.3 multijet (2015) een nieuwe ketting gemonteerd. alles ging volgens plan en na de reparatie liep de motor weer naar toebehoren.

de klant belt na een week dat de auto er op de snelweg mee opgehouden is.hoorde eerst een tikkend geluid en daarna hield de motor er mee op.

toen de anwb de auto hier heeft neergezet, heb ik voor dat ik ging starten alles gecontroleerd. toen ik de motor starten liep die mooi en heb ik de kettingtiming gecontroleerd. ook hier was niks mee aan de hand. echter zit er wel een tik in de motor die ongeveer begint bij 1200 toeren.

het geluid leek uit de verstuivers te komen, dus die heb ik laten testen en daar is niks mis mee. nu weer geluisterd te hebben zit de tik in de leidingen van de verstuivers en word deze steeds harder naarmate je naar de hogedrukpomp gaat. aangezien het een auto van de lease is kan ik niet zomaar overal aan beginnen. is er iemand bekend met dit probleem?? ik hoor het graag.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.