Fiat Doblo slaat af.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk / model / type
Fiat Doblò Doblo
Bouwjaar
2014/2
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Motor
Roetfilters

Aantal reacties: 5
Aantal maal bekeken: 195

Gepost: 13-08-2018 08:55
Professional

GBAUTO


Universeel

Lid sinds: 09-08-2016
2 bijdragen

Goedendag,

Ik heb hier een fiat doblo staan die kwam met een verstopt roetfilter. Na demontage bleek ook de hele turbo vol met roet te zitten. Deze was niet meer te reviseren.

 

Het roetfilter is leeggehaald (wens van klant) en de turbo vervangen. Vervolgens is het roetfilter uitgeprogammeerd. En toen kwam er pas echt een probleem. De auto valt tijdens rijden zomaar uit. Geen foutcodes o.i.d. Daarna besloten de motorsoftware weer orgineel te maken om te kijken of het probleem misschien in de softwareaanpassing zat. Dat blijkt niet het geval. Het is nog steeds zo dat de motor na 100 meter rijden uitvalt zonder dat er een code word opgeslagen. Daarna is de motor moeizaam te starten en wil hij niet op toeren komen. Eerst komt er een hoop witte rook uit de uitlaat en dan begint hij langzaam te klimmen in toeren tot dat je rond 4000 toeren bent en dan begint het verhaal opnieuw. Misschien iemand enig idee?

Zie overigens geen afwijkingen in de meetwaarde's.  

 

Gemeten

Meetwaardeblokken

Uitgelezen met

Snap on Ultra

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.