slechte gasaanname / stilvallen na koude start

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Fiat
Merk
Fiat
Model
Fiorino
Type
Fiorino
Uitvoering
-
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
524
Gepost: 21-09-2021 09:17
Professional

jcln

Lid sinds: 23-11-2007
98 bijdragen

Hallo,

Fiat Qubo (Fiorino) 1.4 KFV motor, start bij koude motor meteen en loopt perfect maar bij wegrijden "hikt" de auto een keer en reageert een fractie van een seconde slecht op het gaspedaal, daarna gewoon weer gasgeven, motor pakt dan wel goed op en je kan rijden, dan verder ook geen klachten meer.

Motor is een Peugeot/Citroën 1.4 8V

Soms slaat de motor bij de klant ook wel eens af en zij krijgt hem dan moeilijk weer gestart.

Heb zelf ook ervaren dat motor perfect aanslaat, loopt ook gelijk netjes alleen reageert heel kort slecht op gaspedaal met neiging tot afslaan, pakt daarna gelijk goed op en verder geen problemen meer.

Als ik de auto start met koude motor en zet hem weer af en probeer hem dan weer te starten met ingetrapt gaspedaal dan slaat hij inderdaad moeilijk of niet aan, bij gaspedaal los start hij meteen maar reageert dan slecht bij gasgeven.

Dit allemaal enkel bij koude start, bij warme motor geen problemen.

Diverse metingen verricht, brandstofdruk is bij contact aan gelijk 3.5 bar en blijft dat ook tijdens starten en lopen van de motor.

Geen foutcodes.

Temperatuurwaardes correct bij koude en warme motor.

MAP sensor vervangen.

Gasklephuis gewisseld met voorraad auto om te proberen, dit heeft volgens klant wel iets effect, onder andere een hoger toerental bij koude start maar slechte gasaanname blijft?

Zou het gasklephuis de oorzaak kunnen zijn??

 

Gemeten

Geen foutcodes aanwezig. Temp. sensor geeft de te verwachten waardes. Brandstofdruk 3.5 bar gemeten. Electrisch gasklephuis gewisseld van een goedrijdende inruilauto (dit geeft wel verschil volgens klant maar slechte gasaanname blijft) Bougies zijn 17000 km. oud Meetwaardes controle, ik zie geen bijzonderheden. Inlaat gecontroleerd op valse lucht.

Uitgelezen met

Snap-on Modis

Foutcodes

Niet aanwezig

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.